ERRENTERIA: FUERTE SAN MARCOS

Al poble d’Errenteria hi ha el Fort de Sant Marcos, una construcció militar situada al cim de la muntanya Bizarain (260 m d’altitud). Va ser construïda al segle XIX per a la defensa de la zona i va estar ocupat, per l’exèrcit, fins a l’any 1970; encara que ja no té cap ús militar.

Avui dia, està integrat dins del Parc Natural de Lau Haizeta i és considerat el millor mirador de la comarca d’Oarsaldea ja que des d’ell es pot albirar les badies de la Concha, Pasaia i Txingudi.

Per poder arribar-hi, podem fer-ho amb cotxe o caminant i als mesos de juliol i agost hi ha la possibilitat d’accedir-hi amb el tren verd; això sí només els dijous. Nosaltres aquesta vegada vam anar amb la furgoneta però tenim guardada la ruta a Wikiloc per més endavant.

L´entrada és gratuïta però us recomanem que abans consulteu els horaris d´obertura ja que no sempre està obert al públic. Quan s’accedeix a recinte, només entrar, hi ha l’oficina de turisme i allà us donaran un mapa per no perdre-us entre les galeries del fort i diferent informació sobre la zona.

Una cosa nova, al menys ho va ser per a nosaltres, és que a les diferents zones del fort han recreat, amb material de l’època, l’ús que se li donava a les sales. Realment és molt interessant, i si hi vas amb petits ajuda a gaudir de l’experiència.

També ens vam trobar amb una sala d’exposicions on havien col·locat diferents activitats pensades per als petits; i el nostre ho va disfrutar moltíssim.

I per acabar el matí, ens vam quedar al parc del pàrquing per jugar una estona al castell de fusta i menjar el entrepà que ens havíem emportat. Va ser un matí molt divertit.

Deja un comentario

Crea una web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Maitaeskuz

DIY, eskulanak, joskintza, dekorazioa eta gehiago

Donostia ke ta su 1813 kultura 2013

Donostia 1813-2013 azken 200 urtetan bi genozidio jasan duen hiria

abocadosblog.wordpress.com/

Cocina saludable y sencilla

Nutrición Esencial

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

Turismo País Vasco

Disfruta del Turismo en el País Vasco. Prepara tu viaje a Euskadi con toda la información que te ofrecemos. Descubre el País Vasco.

Quaderns de bitàcola

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

bidaiatzekojaioa.wordpress.com/

“El mundo es un libro y aquellos que no viajan solo leen una página”.

El Blog de Viajes

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

FurgoBidaiak

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

No sin mi furgo

Viajar así es otra historia