HONDARRIBIA

Hondarribia està ubicada a la riba oest de la badia de Txingudi; formada per la desembocadura del riu Bidasoa i frontera entre els Estats espanyol i francès. .A més d’Hondarribia, al voltant d’aquesta badia es troba també la ciutat d’Irun i Hendaia, formant així un consorci transfronterer conegut com Bidasoa-Txingudi.

És interessant comentar que té dos barris històrics: per una banda, la part vella o casc vell (Alde Zaharra); que es correspon al nucli històric emmurallat i és un conjunt amb nombrosos edificis d’interès artístic i històric.

I per altra banda, el Barri de la Marina (Portua); que era l’antic barri dels pescadors situat extramurs i que presenta una arquitectura de caràcter popular amb cases tradicionals de pescadors de colors vius.

Encara que potser pel que més se’l coneix és per la seva festa de l’Alarde, que se celebra del 7 a l’11 de setembre des de l’any 1639. Pel que sembla, representa la renovació anual del vot que es va fer a la Verge de Guadalupe en agraïment per l’alliberament del setge a què la ciutat va ser sotmesa l’any 1638, en el marc bèl·lic de la Guerra dels Trenta Anys, després d’un setge francès de 69 dies.

Nosaltres la tenim molt a prop de casa així que solem anar a passejar pels seus carrers i/o gaudir de la seva platja. I ara, a més, hem descobert un lloc on tatuar-nos: Lamiarri tattoo

Deja un comentario

Crea una web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Maitaeskuz

DIY, eskulanak, joskintza, dekorazioa eta gehiago

Donostia ke ta su 1813 kultura 2013

Donostia 1813-2013 azken 200 urtetan bi genozidio jasan duen hiria

abocadosblog.wordpress.com/

Cocina saludable y sencilla

Nutrición Esencial

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

Turismo País Vasco

Disfruta del Turismo en el País Vasco. Prepara tu viaje a Euskadi con toda la información que te ofrecemos. Descubre el País Vasco.

Quaderns de bitàcola

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

bidaiatzekojaioa.wordpress.com/

“El mundo es un libro y aquellos que no viajan solo leen una página”.

El Blog de Viajes

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

FurgoBidaiak

Descobreix Euskal Herria / Descubre Euskal Herria

No sin mi furgo

Viajar así es otra historia